سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نماز
 
قالب وبلاگ
 

 
ره توشه آخرت
 
فَاجْعَلُوا اجْتِهادَکُمْ فِیهَا التَّزَوُّدَ مِنْ یَوْمِهَا الْقَصیرِ لِیَوْمِ الاَّْخِرَةِ الطَّویلِ(5)
 
کـوشـش شـمـا در دنـیـا ایـن بـاشد که از این چند روزه کوتاه براى روزهاى بلند آخرت توشه برگیرید.
 
فَتَزَوَّدُوا فِى اَیّامِ الْفَناءِ لاَِیّامِ الْبَقاءِ.(6)
 
مردم ! در روزهاى فناپذیر، براى روزگار جاودان ، توشه برگیرید.
 
آمادگى براى حساب رسى
 
اِجْعَلْ جِدَّکَ لاِِعْدادِ الْجَوابِ لِیَوْمِ الْمَسْئَلَةِ وَالْحِسابِ(7)
 
بکوش تا براى پاسخگویى در روز پرسش و حساب رسى آماده باشى .
 
حسابرسى الهى
 
اِعْلَمْ اَنّ حِسابَ اللّهِ اَعْظَمُ مِنْ حِسابِ النّاسِ.(8)
 
بدان ! حسابرسى خداوند از حسابرسى مردم سخت تر است .
 
فرق امروز و فردا
 
وَ اِنَّ الْیَوْمَ عَمَلٌ وَ لا حِسابَ وَ غَداً حِسابٌ وَ لا عَمَلَ.(9)
 
امروز روز کار است و روز حساب نیست و فردا روز حساب است و روز کار نیست .
 
بدترین توشه آخرت
 
بِئْسَ الزّادُ اِلَى الْمَعادِ الْعُدْوانُ عَلَى الْعِبادِ(10)
 
بدترین توشه انسان براى معاد، تجاوز به بندگان خداست .
 
خائنان در قیامت
 
وَ لِکُلِّ غادِرٍ لِوَاءٌ یُعْرَفُ بِهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ(11)
 
خائنان در روز قیامت پرچمى دارند که بدان شناخته مى شوند.
 
تجسّم اعمال در قیامت
 
اَعْمالُ الْعِبادِ فى عاجِلِهِمْ نَصْبُ اءَعْیُنِهِمْ فى آجِلِهِمْ(12)
 
کردار امروز مردم ، فردا پیش روى آنهاست .
 
کِشته آخرت
 
اَلْعَمَلُ الصّالِحُ حَرْثُ الاَّْخِرَةِ.(13)
 
کردارِ نیک ، کِشته اى براى آخرت است .
 
یاد معاد
 
طُوبى لِمَنْ ذَکَرَ الْمَعادَ وَ عَمِلَ لِلْحِسابِ وَ قَنِعَ بِالْکَفافِ وَ رَضِىَ عَنِ اللّهِ.(14)
 
خوشا به حاحل کسى که به یاد معاد باشد و براى روز حساب ، کار کند و به اندازه روزى خود قناعت نماید و از خدا خشنود باشد.
 
هشدار به بندگان خدا!
 
عـِبـادَ اللّهِ اِحـْذَرُوا یـَوْمـاً تـُفـْحـَصُ فـیـهِ الاَْعـْمـالُ وَ یـَکـْثـُرُ فـیـهِ الزِّلْزالُ وَ تـَشـیـبُ فـیـهـِ الاَْطْفالُ.(15)
 
بندگان خدا! از روزى بترسید که عمل ها وارسى مى شود و اضطراب در آن زیاد و کودکان پیر مى شوند!
 
آمادگى براى آخرت
 
مَنْ تَذَکَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَدَّ.(16)
 
هر کس دورى سفر (قیامت ) را یاد کند آماده راه گردد.
 
گرایش به آخرت
 
طُوبى لِلزّاهِدینَ فِى الدُّنْیَا الرّاغِبینَ فِى الاَّْخِرَةِ.(17)
 
خوشا به حال آنان که نسبت به دنیا زهد مى ورزند و به آخرت گرایش دارند.
 
مسافران قیامت
 
قـَدْ دُلِلْتـُمْ عَلَى الزّادِ وَ اُمِرْتُمْ بِالظَّعْنِ وَ حُثِثْتُمْ عَلَى الْمَسیرِ، فَاِنَّما اَنْتُمْ کَرَکْبٍ وُقُوفٍ لا یَدْرُونَ مَتى تُؤْمَرُونَ بِالسَّیْرِ.(18)
 
شـمـا انسان ها، بر فراهم کردن توشه سفر رهنمون شده اید و فرمان کوچ یافته اید و حرکت را بـرانـگـیـخـتـه شـده ایـد، داسـتان شما داستان کاروان بار افکنده اى را ماند که نمى داند چه زمانى فرمان حرکت مى یابد.
 
ضایع کردن توشه آخرت
 
مِنَ الفَسادِ اِضاعَةُ الزّادِ وَ مَفْسَدَةُ الْمَعادِ.(19)
 
از جمله تباهکارى از دست دادن توشه و تباه ساختن آخرت است .
 
در اندیشه آینده
 
وَاذْکُرْ قَبْرَک فَاِنَّ عَلَیْهِ مَمَرَّکَ.(20)
 
گور خویش را به یاد آور، چرا که باید از آن بگذرى .
 
نشانه ورشکستگى
 
اَلْمَغْبُونُ مَنْ شُغِلَ بِالدُّنْیا وَ فاتَهُ حَظُّهُ مِنَ الاَّْخِرَةِ(21)
 
زیانکار کسى است که به دنیا مشغول گردد و بهره آخرت از او فوت شود.

[ شنبه 93/10/20 ] [ 7:21 صبح ] [ سیدسعیدبهروز ] [ نظرات () ]

 

 

 

 

 

 

 

1– پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : خداوند ، نمازجمعه را بر شما واجب کرد . هرکس آن را در حیات من یا پس از وفات من ، از روی سبک شمردن ، و یا انکار رها سازد ، خداوند ، او را پریشنا می کند ، و به کارش برکت نمی دهد . بدانید ! نمازش پذیرفته نمی شود . بدانید ! بدانید ! زکاتش را قبول نمی کنند . بدانید ! حجش ، قبول نیست ، بدانید ! کارهای نیک او قبول نخواهد شد تا آنکه توبه کند و دیگر نمازجمعه را رها نکند ، سبک نشمارد ، و منکر نشود . (وسایل الشیعه، ج 5 ص 7)

2 - پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : کسی که ندای اذان نماز جمعه را بشنود ، نماز جمعه بر او واجب خواهد شد .(کنزالعمال، ج 7 ص 723)

3 - پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : چهار نفر ، عمل (زندگی) را از نو آغاز می کنند : 1 – بیمار هنگامی که بهبود یابد 2 – مشرک هنگامی که اسلام می آورد . 3 – حج گذارنده، هنگامی که از مناسک آسوده شود . 4 – آنکه بعد از گذراندن نمازجمعه باز می گردد . (بحارالانوار ج 86 ص 197)

4 - پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : خطاب به مومنی که به ایشان عرض کرد بارها عزم رفتن به حج نموده ام ولی توفیق عایدم نشده است ، فرمود : بر تو باد که پیوسته در نماز جمعه حضور یابی که آن حج مستمندان است . (وسایل الشیعه، ج 5 ص 5)

5 - پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : کسی که در روز جمعه ناخن هایش را گرفته و صورت خود را اصلاح نماید ، دندان هایش را مسواک زده . برای رفتن به نمازجمعه غسل کند ، هفتاد هزار فرشته او را بدرقه کرده و برایش طلب استغفار نموده و شفاعتش می کنند . (مستدرک الوسایل، ج 6 ص 4)


[ شنبه 93/10/20 ] [ 7:20 صبح ] [ سیدسعیدبهروز ] [ نظرات () ]

آیا امام زمان (عج) فرزندی به نام صالح دارد ؟

 


آیا امام زمان فرزندی به نام «صالح» دارد؟


در دعای زیبای ندبه، یکی از کنیه‌هایی که حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) را با آن می خوانیم کنیه «
اباصالح» است و در لغت این لقب «پدر صالح» معنا می شود.
یکی از س?الاتی که پیرامون امام عصر (عجل الله تعالی فرجه) به ذهن می رسد این است که آیا 
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) فرزندی به نام صالح دارند که او را «اباصالح» می خوانیم و یا دلیل دیگری برای دادن این کنیه به حضرت وجود دارد؟


معنای لغوی 
«اباصالح»


کلمه "اب" در لغت عرب به معنای پدر آمده است. بدین جهت برخی از مردم تصور می کنند که عبارت اباصالح در حالت ترکیبی باید به معنای پدر صالح باشد تا معنی و مفهوم جمله صحیح گردد.
برای رفع این شبهه برخی از م?منین هم در مقام جواب برآمده و چنین اظهار داشته اند که: چون امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) با تشکیل زندگی خانوادگی، فرزندی به نام صالح دارند، بدین جهت او را با کنیه اباصالح می خوانیم. به نظر می رسد که اینگونه جواب ها از حقیقت پرده برنمی دارد، چون راهی برای درک چگونگی زندگی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) و پی بردن به این موضوع که آیا آن حضرت به طور یقین فرزندی به نام صالح دارند یا نه، وجود ندارد.


این سخن صحیح نمی باشد زیرا:


اوّلا: با جستجو و تفحّص در میان کنیه های نقل شده برای حضرت مهدی (علیه السلام) در کتابهای معتبر، چنین کنیه ای نقل نشده است، بلکه به نظر میرسد این کنیه بر اثر کثرت استعمال در میان مردم، معروف شده است، و در بعضی از مجلاّت و کتابها که در پاسخ از این س?ال مطالبی گفته شده است، بیشتر جنبه های ذوقی و استحسانی، با احتمالاتی بدون ذکر سند و دلیل در نظر گرفته شده است، مثلا: گفته شده است که این کنیه ممکن است از آیه شریفه (وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنم بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الاَْرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّــلِحُونَ) گرفته شده باشد.


و یا می گویند: چه مانعی دارد که ما به آن حضرت بگوئیم أبا صالح یعنی پدر تمام نیکی ها و خوبی ها؟ وممکن است برخی استدلال کنند به احادیثی که در آنها واژه أبا صالح و صالح بکار رفته است.
در کتاب من لا یحضره الفقیه چنین آمده است: «امام صادق(علیه السلام)فرمود: هرگاه راه را گم کردى صدا بزن یا صالح! یا بگو: یا أبا صالح راه را به ما نشان دهید، خداوند شما را رحمت کند».
ممکن است کنیه ابا صالح بدین جهت باشد که امام زمان (علیه السلام) پدر و مجری اصلاح جامعه است، یعنی او تنها کسی است که به اذن خدا جامعه بشری را اصلاح خواهد نمود.


امّا مرحوم مجلسی (رحمه الله) در حکایات و داستانهای اشخاصی که امام زمان (علیه السلام) را دیدهاند «قضیهاى را از پدرش نقل میکند و او نیز از شخصى بنام امیر اسحاق استرآبادى که چهل مرتبه با پاى پیاده به حجّ مشرّف شده بود نقل می کند که در یکى از سفرهایش قافله را گم کرد و متحیّر با حالت عطش و بىآبى مانده بود، سپس صدا زد یا صالح یا أبا صالح ما را راهنمایى بفرما، ناگاه شخص سوارهاى را از دور دید که آمد و او را راهنمایى کرد و به قافله اش رساند، وى میگوید: پس از آن قضیّه من متوجه شدم که او حضرت مهدى(علیه السلام) بوده است.»

روشن است که این قضیه ارزش علمی و استدلالی ندارد، و صرفاً داستانی بیش نیست، زیرا معلوم نیست که شخص مورد نظر واقعاً امام (علیه السلام) را دیده باشد.


ثانیاً: با توجّه به معانی مختلف کلمه «أب» در لغت عرب که تنها به معنای پدر نیست، بلکه به معنای صاحب و غیر آن نیز آمده است، و همچنین در روایتی از رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) آمده است که فرمود: «من و على پدران این امتیم»، می توان استفاده نمود که مقصود از این کنیه معنای پدرِ فرزندی به نام صالح نیست، بلکه أبا صالح یعنی کسی که افراد صالح و شایسته در اختیار دارد.

و نیز ممکن است کنیه ابا صالح بدین جهت باشد که امام زمان (علیه السلام) پدر و مجری اصلاح جامعه است، یعنی او تنها کسی است که به اذن خدا جامعه بشری را اصلاح خواهد نمود.

القاب و صفات و کنیه هایی که برای پیامبر اسلام و اهل بیت آن حضرت در روایات و دعاها به کار رفته است هر کدام معنی و مورد خاصی دارند، مثلا کلمه «امین» که یکی از القاب معروف پیامبر اسلام (صلی الله علیه واله) است به طور یقین به خاطر امانتداری و امین اسرار و اموال مردم بودن به آن حضرت گفته شده است.

هدف از به کار بردن کنیه «اب» و «ام» برای افراد، اثبات پدر یا مادر بودن آن اشخاص است نسبت به مضاف الیه شان، مانند ابوالحسن (پدر حسن)، ابو جعفر (پدر جعفر)، ام داوود (مادر داوود)، لکن از نظر لغت عرب این طور نیست که کلمات یاد شده (اب و ام) همیشه به معنای پدر و مادر باشد، بلکه گاهی به معنای صاحب و مالک و کنه و اساس شی ء می باشد مانند: ابوالفضل، ابوتراب، ام القری، ام الفساد و امثال آن که به طور یقین هیچ کدام آنها در معنای پدر و مادر به کار نرفته است.

 

چون حضرت ابوالفضل (علیه السلام) پسری به نام فضل نداشته است که ابوالفضل - در این مورد - به معنای پدر فضل باشد. امیرالمومنین (علیه السلام) نیز فرزندی به نام تراب نداشته است که آن حضرت پدر تراب باشد و همچنین است کلمه ام القری که کنیه معروف شهر مکه است، چرا که شهر مکه فرزندی نداشته است که مادر آن باشد.
بنابراین با عنایت به مطالب فوق و احتمالات متعدّد، نمی توان از این کنیه بر ازدواج و داشتن فرزند برای آن حضرت استفاده کرد.


مرحوم مجلسی (رحمه الله) نیز در این رابطه داستانی در بحار الأنوار نقل کرده است،، در حالیکه با رجوع به آن احادیث و دقّت در آنها معلوم میگردد، صالح یا أبا صالح نام جنّی است که مأموریت دارد تا اشخاص گمشده را هدایت و راهنمایی کند


امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) را چه وقت «اباصالح» بخوانیم؟
شکی نیست که وقتی با خداوند متعال مناجات می کنیم و نیازها و احتیاجات خود را به محضر مقدسش عرضه می داریم همسو و متناسب با نیازمان نام ها و صفات مقدس او را بر زبان می آوریم. مثلا در مقام طلب مغفرت از ساحت مقدس خداوند متعال او را «یا غفار» و در مقام طلب نمودن روزی حلال و فراوان با کلمه «یا رزاق»، و در مقام درخواست ثبات قدم و استوار و پایدار ماندن در راه حق او را با جمله یا «مقلب القلوب و الابصار» و امثال آن می خوانیم.


بنابراین برای اجابت دعا و قبولی مناجات با خداوند متعال، راه و رمز و اوقات و ساعات خاصی وجود دارد که پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) و اهل بیت آن حضرت آنها را در میان احادیث و روایات معتبر به ما تعلیم فرموده اند به گونه ای که حتی دعای صبح و شام و دعای اول و آخر هفته و ماه و سال و چند و چون آن را هم یاد داده اند حال باید دید که دعای معروف گم شدگان در صحرا و بیابان را که در روایات آمده است و همچنین کنیه معروف اباصالح (عجل الله تعالی فرجه) را در کجا و چه وقت باید خواند؟


از امام باقر (علیه السلام) و همچنین از امام صادق (علیه السلام) روایت کرده اند که فرمود: «اذا ضللت فی الطریق فناد «یا صالح» او «یا ابا صالح» ارشدنا الی الطریق رحمکم الله» «اگر در دشت و صحرا از جاده منحرف شده و راه گم کردید پس «صالح» و یا «اباصالح» را صدا کن و بگو: «ای صالح» و یا بگو «ای اباصالح» ما را دریابید و راه را بر ما نشان دهید، خداوند شما را رحمت فرماید.» ( محدث نوری، نجم الثاقب، ص 405، انتشارات مسجد جمکران.)


و روی همین اساس است که علمای ربانی و م?منین پیرو اهل بیت (علیهم السلام) در جلسات و اجتماعات معنوی و پر شورشان، آن هم نه فقط در حال گم شدن در دشت و صحرا، بلکه در همه گمراهی های فکری و عملی و علمی و نابسامانی های مادی و معنوی در غیبت کبری، امام زمان اباصالح (عجل الله تعالی فرجه) را به کمک و یاری می طلبند.


[ شنبه 93/10/20 ] [ 7:20 صبح ] [ سیدسعیدبهروز ] [ نظرات () ]

 

نمازجنگ با طاغوت است 

نمار راه اولیای خداست

نماز راه مستقیم انسان هاست 
نماز درس شکر گزاری است
نماز جنگ با شیطان است
نماز راس همه ی عبادات است
نماز نردبان ترقی است
نماز میزان سنجش است
نماز اوج اخلاص مومن است
نماز آرا مش دهنده ی دلهاست
نمار طهارت روح است
نماز لوح نیازمندی به خالق است
نماز عزت دهنده ی مومن است 
نمار کلید بهشت است
نماز زیباترین جلوه نیایش است
نماز موجب خشنودی خداست
نماز وسیله ی جهت یابی مومن است
نماز بهترین ذکر است
نماز کامل ترین وصف است
نماز سرچشمه ی خوبی هاست
نماز عطر جان بخش مومن است 
نماز حماسه ای الهی است
نماز کلاس خداشنا سی است
نماز بهترین راه خودکاوی است
نماز بهترین راه تکامل است
نمازاتصال به محبوب است
نماز سلاح مومن است
نماز معراج مومن است
نماز احیاگر دین است
نماز احیاگر ارزش هاست
نماز تکرار نیست معراج است
نماز الفبای زندگی است

[ شنبه 93/10/20 ] [ 7:19 صبح ] [ سیدسعیدبهروز ] [ نظرات () ]

احکام نماز‌

نماز مهمترین عمل دینى است که اگر قبول درگاه خداوند عالم شود، عبادتهاى دیگر هم قبول مى‌شود، و اگر پذیرفته نشود عبادتهاى دیگر هم قبول نمى‌شود، و همانطور که اگر انسان در هر شبانه روز پنج نوبت در نهر آبى شست شو کند، چرک در بدنش نمى‌ماند، نمازهاى پنجگانه هم انسان را از گناهان پاک مى‌کند.

و سزاوار است که انسان نماز را در اول وقت بخواند و کسى که نماز را سبک شمارد، مانند کسى است که نماز نمى‌خواند. پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمود: کسى که به نماز اهمیت ندهد و آن را سبک شمارد، سزاوار عذاب آخرت است.

روزى حضرت در مسجد تشریف داشتند، مردى وارد و مشغول نماز شد و رکوع و سجودش را کاملًا بجا نیاورد، حضرت فرمودند: اگر این مرد در حالى که نمازش اینطور است از دنیا برود، به دین من از دنیا نرفته است.

پس انسان باید مواظب باشد که به عجله و شتابزدگى نماز نخواند و در حال نماز به یاد خدا و با خضوع و خشوع و وقار باشد و متوجه باشد که با چه کسى سخن مى‌گوید و خود را در مقابل عظمت و بزرگى خداوند عالم بسیار پست و ناچیز ببیند، و اگر انسان در موقع نماز کاملًا به این مطلب توجّه کند از خود بى‌خبر مى‌شود، چنانکه در حال نماز تیر را از پاى مبارک حضرت امیر المؤمنین علیه السلام بیرون کشیدند و آن حضرت متوجه نشدند.

و نیز باید نمازگزار توبه و استغفار کند و گناهانى که مانع قبول شدن نماز است؛ مانند حسد، کبر، غیبت، خوردن حرام، آشامیدن مسکرات و ندادن خمس و زکات، بلکه هر معصیتى را ترک کند.

همچنین سزاوار است کارهایى که ثواب نماز را کم مى‌کند بجا نیاورد، مثلًا در حال خواب‌آلودگى و خوددارى از بول به نماز نایستد، و در موقع نماز به آسمان نگاه نکند، و‌ کارهایى را که ثواب نماز را زیاد مى‌کند بجا آورد، مثلًا انگشتر عقیق به دست کند و لباس پاکیزه بپوشد، و شانه و مسواک کند، و خود را خوشبو نماید.


[ پنج شنبه 93/10/11 ] [ 12:8 عصر ] [ سیدسعیدبهروز ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 11
بازدید دیروز: 17
کل بازدیدها: 75346

پیج رنک